pingwin papua 1
pingwin białobrewy, Pygoscelis papua - gatunek dużego nielotnego ptaka wodnego z rodziny pingwinów (Spheniscidae), zamieszkującego chłodne oceany półkuli południowej; gnieździ się na Półwyspie Antarktycznym, Falklandach, Południowej Georgii, Wyspach Kerguelena, Wyspach Heard i McDonalda, Orkadach Południowych, Macquarie, Wyspach Crozeta, Wyspach Księcia Edwarda i na Sandwichu Południowym.
Synonimy
- pingwin białobrewy 1
pingwin papua, Pygoscelis papua - gatunek dużego nielotnego ptaka wodnego z rodziny pingwinów (Spheniscidae), zamieszkującego chłodne oceany półkuli południowej; gnieździ się na Półwyspie Antarktycznym, Falklandach, Południowej Georgii, Wyspach Kerguelena, Wyspach Heard i McDonalda, Orkadach Południowych, Macquarie, Wyspach Crozeta, Wyspach Księcia Edwarda i na Sandwichu Południowym.


